Hittel az egyetemen – összegyetemi gólyatábor

Square


Hittel az egyetemen névvel gólyatábort szerveznek fiatal egyetemisták. A több mint egy évtizedre visszatekintő program idén is csapatépítő és közösségteremtő programokkal várja az első évüket kezdő diákokat öt felszabadult nyári napra, hogy beavassák őket az egyetem rejtelmeibe.

A gólyatábor lényegének újragondolásával egy összegyetemi ökumenikus programot kínálnak a szervezők. Fontos tudatosítani, hogy nem vagyunk egyedül, ha kilépünk az iskola biztos légköréből és találkozunk a nagybetűs Élettel. Kezdetben kicsit nehéz lehet az egyetemi lét, ehhez nyújt segítséget a HEGY.

„Nincs megkötve, hogy melyik egyetemről érkeznek ide a gólyák. Minden évben meglep minket, hogy már az első napon milyen felszabadultak és nyitottak a résztvevők. Ez nagyon jó visszacsatolás számunkra, hogy valóban a korosztályhoz tudjuk igazítani a programjainkat.” – mondta Bodnár Benedek, a tábor egyik főszervezője.

Idén az egyetemi információk (Neptun használata, szakokra jellemző hasznos ismeretek stb.) mellett borkóstolóval, sportolási lehetőségekkel, tartalmas előadásokkal készülnek a szervezők, és természetesen nem maradhat el a tábortűz és a városi vetélkedő sem. Rendszeresen bállal zárul a tábor, visszatérő tánctanárunk, Hámori Gyuszi segítségével mindenki magabiztosan ropja a parketten, míg a szalontáncokat felváltja a buli. A kiscsoportos beszélgetéseken, így a közösség- és csapatépítésen nagy hangsúly van, hiszen a gimnáziumokból kilépve ez nagy segítség az új kapcsolatok megteremtésében.

„Biztonságot ad az a tudat, hogy ismerek egy közösséget, aminek az értékrendjét a magaménak is tudhatom. Meghatározó élményem a táborral kapcsolatban, hogy már az első napon egymásra nyitottan mély gondolatokat osztottunk meg egymással.” – idézte fel élményeit Mergl Marina, a gólyatábor másik főszervezője.

A gólyák az egyetemi városokban működő keresztény közösségeket is megismerhetik. Ez mind a kollégistáknak, mind a „helybelieknek” nagy segítség, hiszen támpontot és egyfajta „identitást” ad, ha van kihez tartozni.

„Idén nagyon jó csapat áll mögöttünk, akik biztosítják a tábor alaphangulatát.” – mesélte Marina. A harminchat szervező februárban kezdte el az előkészületeket, hogy nyáron a gólyák megfelelő felkészülést kapjanak mind az egyetemekről, mind a közösségekről. A tábor után negyedévente várják vissza a résztvevőket közös programokra (after-parti, kirándulás, társasjátékozás stb.)

Az idei táborra 2019. augusztus 07-11. között kerül sor Esztergomban, a részvételi díj 15 000-20 000 Ft között alakul. Biztatunk minden érettségizőt, kövesse figyelemmel a gólyatáborról érkező információkat.

Jelentkezni a http://golyatabor.egylelk.com/checkin oldalon lehet.

Beszámoló a korábbi táborról

Kostka Dóra